КВІ
Понеділок
29
23:00

​У Житомирі відкрилася виставка Людмилки Арт Горбачик – «Вона»

В Домі української культури відбулося відкриття виставки картин, що налічує 40 робіт, відомої української художниці Людмилки Арт Горбачик.

Людмила Горбачик (Мельнарович) народилася у м. Самбір Львівської області. Закінчила Самбірський технікум економіки та інформатики з «червоним дипломом». Далі – Львівський НУ імені Івана Франка за спеціальністю «Фінанси і кредит», який покинула заради улюбленої справи.


У мистецькій сфері художниця працює не так багато часу: в 2019-му році почала влаштовувати перші виставки.


«Загалом мій творчий шлях розпочався з двадцяти років. Після закінчення технікуму я почала вивчати бухгалтерський облік, мама завжди бачила мене бухгалтером. І хоч у мене це виходило, я розуміла, що там не моє місце і слід рухатися далі у творчості. Був період, коли робила татуювання. Подобалася думка, що дарую людям мистецтво, яке залишається впродовж всього життя. Згодом – перші полотна, картини, перша виставка у музеї Леся Курбаса в Самборі в 2019 році, моєму рідному містечку. Тоді багато працювала ночами, але виконала поставлену ціль – за півроку намалювала 100 робіт», – згадує художниця.



Про представлену виставку розповідає:


«Здається, «Вона» – дуже коротка назва, але насправді дуже багатослівна. «Вона» – це Україна. Така ж молода, засмучена, зажурена... Картини створювалися буквально за три місяці. Кілька робіт, що мають круглу форму, будуть представлені у календарі, який планую випустити наступного року. Це місяці року. А кожна з намальованих дівчат – це самбірчанка. Я провела онлайн-голосування серед дівчат мого рідного містечка, вони надсилали свої фото, і кожна з них мала свою родзинку. Я одразу бачила, хто буде «січнем», «лютим»... До речі, на картині «Лютий» зображена дівчина у весільній сукні з однієї сторони, і у військовому одязі – з іншої. Насправді ця жінка нещодавно одружилася з військовим та разом з коханим пішла служити... Кожна картина – історія жінки. І в кожної вона своя. Саме у Житомирі я вперше презентую ці роботи».



«На полотнах справді присутній дух української жінки – сильної, впевненої в собі, яка дійсно допомагає йти до перемоги. Дякую Людмилі за натхнення, працю та за те, що радує нашу громаду своїми роботами. Запрошую всіх житомирян насолодитися цією неймовірною виставкою», – каже начальниця управління культури міської ради Ілона Колодій.


Житомиряни мають можливість відвідати виставку з 11 до 24 вересня з 10:00 до 19:00 (Вт-Сб).






Сторінки:
Нагору