КВІ
Субота
27
19:04

​У Житомирі відкрито виставку «Вогнетривкі», героями якої стали місцеві вогнеборці

24 квітня ввечері у Житомирі урочисто відкрили виставку молодої художниці Анастасії Сладковської. Такий мистецький захід уже неодноразово анонсувався і нарешті цей день настав. Упродовж тижня (24-30 квітня) у Домі української культури кожен бажаючий зможе відвідати виставку та оцінити портрети сучасних ГЕРОЇВ БЕЗ ЗБРОЇ.

У день відкриття виставки підтримати Анастасію прийшли її друзі та колеги, а найголовніше – рятувальники. Художниця напередодні ділилася своїми побажаннями стосовно заходу і не приховувала, що особливо хоче побачити ДСНСівців. Вони й зображені на полотнах, ліквідовуючи наслідки ворожої агресії оскаженілого сусіда.


Для реалізації своєї творчої ідеї Анастасії Сладковській знадобилося 4 місяці. Вона підготувала 12 картин. Під кожною з них розмістила цитати рятувальників, зібрані під час знайомства з останніми. Художниця спілкувалися з рятувальниками, детальніше дізнавалася про особливості їхньої роботи, надихалася спокоєм та щирістю представників мужньої професії.


– Я орієнтуюся на реакцію та враження глядача. Тому зараз хочу побачити, які ж емоції викликають виставлені портрети у відвідувачів виставки. Переконана, що наразі проєкт цілком готовий для того, щоб його побачив світ. Він може доповнюватися, трансформуватися… Сподіваюся, що проєкт «Вогнетривкі» ще розшириться, а також його побачать не лише в Житомирі. Люди мають бачити та пам’ятати героїв, які сьогодні забезпечують наше майбутнє, – розповідає Анастасія Сладковська.



Цією виставкою Анастасія прагнула вшанувати незламний дух і героїчну працю тих, хто кожен день рятує життя та майно наших співвітчизників. Досить часто подібна праця вимагає від рятувальників великих жертв і невичерпної мужності. Це перша персональна виставка художниці. До цього вона не малювала людей для представлення своєї творчості широкому загалу.


– Ми дякуємо Анастасії за те, що вона реалізувала свою ідею, відтворивши портрети сучасних ГЕРОЇВ БЕЗ ЗБРОЇ. Ми бачимо обличчя наших хоробрих колег щодня і для нас це вже буденність. А те, як побачила ці обличчя майстриня… Це по-справжньому надихає та змушує задуматися над нелегкою працею рятувальників у сьогоднішніх умовах, – подякував під час виставки перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Житомирській області Олег Шахрай.



Керівники рятувальників Житомирщини вручили талановитій художниці іменну подяку та побажали Анастасії подальших творчих успіхів. Планів у неї дуже багато. Ще й весна невпинно надихає.


Хто ще не відвідав виставку, то у вас є така можливість упродовж цього тижня з 10:00 до 19:00 у будні дні та з 12:00 до 17:00 у вихідні. Підтримайте ініціативну художницю та зазирніть в очі ГЕРОЯМ БЕЗ ЗБРОЇ!

Вчора

Сторінки:
Нагору