ТРА
Субота
4
21:32

Віталій Бунечко : Цукроваріння — одна із найстаріших галузей харчової промисловості Житомирщини

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко оглянув роботу цукрового заводу «Червонський цукровик».

«За всю свою історію цей завод призупинив роботу двічі: вперше — у 1943 році, а вдруге у 2022, коли за кілька кілометрів від населеного пункту точилися кровопролитні бої за Київщину», — зазначив Віталій Бунечко.


Також він зазначив, що попри тимчасове призупинення діяльності керівництво заводу «Червонський цукровик» залишило на роботі всіх працівників та продовжило виплачувати заробітну плату. На підприємстві постійно модернізують виробничі процеси та впроваджують енергозберігаючі заходи. Попри те, що багато працівників мобілізувалися до лав ЗСУ, сьогодні на заводі працює 365 осіб. З 07 вересня на заводі виготовили понад 15 тисяч тонн цукру. Разом з тим прогнозують переробити понад 250 тис. тонн цукрових буряків та виробити 35 тис.тонн цукру.


«Для Червоненської громади підприємство цукрової галузі це потужна підтримка. Переконаний, що його успішна робота стане прикладом для підприємців харчової промисловості та інших галузей на Житомирщині», — підкреслив очільник області.


Довідково. Підприємство «Червонський цукровик» почало працювати у 1870 році. Загальна потужність діючих цукрових заводів на Житомирщині наразі становить 6,5 тис. тонн за добу, або близько 400-450 тис. тонн за сезон. Це означає, що обсяги виробництва цукру у сезон 2023 року у повному обсязі забезпечать потреби внутрішнього ринку та створять експортний потенціал для виробників.

Вчора

Сторінки:
Нагору