КВІ
Вівторок
30
14:09

​На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО

16 квітня у приміщенні Житомирської обласної військової адміністрації відбулася презентація проєкту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

У заході взяли участь начальниця Служби у справах дітей Житомирської ОВА Анна Лужко, директорка Житомирського обласного центру соціальних служб Анна Антіпова, заступниця директора МБО «Партнерство «Кожній дитині» та координаторка проєкту Зінаїда Кияниця, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, голови та начальники служб у справах дітей Житомирської, Звягельської, Андрушівської, Баранівської міських рад, Хорошівської, Радомишльської, Малинської, Брусилівської, Краснопільської, Чоповицької, Пулинської селищних рад, запрошені представники громадських та недержавних організацій.


Під час презентаціїї проєкту було підписано договір про партнерство, який стане фундаментом для підтримки розвитку сімейних форм виховання. У рамках угоди, ЮНІСЕФ співпрацюватиме з одинадцятьма територіальними громадами області.


Ціль цього партнерства — розвиток сімейного патронату, програми, яка спрямована на забезпечення дітей, які за різних обставин не можуть проживати з власними родинами, тимчасовим домом та сімейним затишком.


Заступниця директора міжнародного благодійного об’єднання «Партнерство «Кожній дитині» та координаторка проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Зінаїда Кияниця зазначила, що створення умов, де кожна дитина зможе виховуватися у люблячій атмосфері є основним пріоритетом ініціативи.


Представники ТГ презентували власні проєкти від Житомирської області, котрі підкреслюють важливість сімейного виховання та соціальну підтримку дітей, що потребують особливої уваги та опіки, і є значущим на шляху до реалізації прав дитини на сімейне життя, що забезпечує їх здоровий розвиток.


На сьогодні у 14 громадах Житомирської області працює 21 патронатна сім’я, у яких отримують професійний догляд, виховання та реабілітацію 57 дітей котрі тимчасово не можуть проживати у своїх родинах.


Програма сімейного патронату на Житомирщині є важливим кроком до створення суспільства, де кожна дитина матиме можливість вирости у сімейному оточенні. Договір з ЮНІСЕФ підкреслює зобов’язання громадських та міжнародних партнерів до підтримки й розвитку ініціатив, спрямованих на захист та реалізацію дитячих прав.


Довідково. Метою цієї Угоди є об’єднання зусиль щодо забезпечення виконання завдань проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», що реалізується МБО «Партнерство «Кожній дитині» спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) на замовлення Міністерства соціальної політики України.

Вчора

Сторінки:
Нагору