КВІ
Понеділок
29
21:44

​Підсумки тижня: Захист Північного кордону, Допомога Харківщині, Шкільне харчування. ВІДЕО

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

Продовжуємо розбудову додаткових ліній фортифікаційних споруд на кордоні з білоруссю. Робота зі створення глибоко ешелонованої системи оборони на території області триває з перших днів повномасштабного вторгнення. Наразі ведеться будівництво нових споруд за розробленими військовим командуванням проєктами.


На початку тижня у розширеному форматі з підрядниками, представниками військового командування, підрозділами сил оборони області, правоохоронцями, лісівниками та головами громад Житомирщини предметно обговорили нагальні питання, які виникають в процесі робіт. Зокрема розмінування ділянок, куди переходять будівельники для проведення подальших робіт, взаємодію підрядників з лісівниками, відповідний супровід усіх процесів з боку правоохоронних органів. Головне – це якість робіт та дотримання чітких термінів, адже йдеться про безпеку нашого кордону та забезпечення для наших захисників умов для ефективної оборони кордону.


Ворог не припиняє бити по українським містам та селищам. Найбільше останніми тижнями страждає Харківщина. Громади Житомирської області підтримали ініціативу обласної військової адміністрації та вже зібрали для відправки до Харкова 40 генераторів різної потужності. Також місто Житомир направить мобільну газотурбінну станцію на 1 мегават. Збір та доправлення допомоги триває. Закликаємо громади області та усіх небайдужих жителів долучитися до збору допомоги.


На форумі щодо реалізації реформи шкільного харчування, який відбувся за участі першої леді України Олени Зеленської, детально розглянули усі складові та підбили проміжні підсумки впровадження реформи. Олена Зеленська наголосила, що кожен крок реформи має на меті забезпечити здоровим харчуванням наших школярів у кожній громаді. Також вона відзначила велику зацікавленість та підтримку реформи з боку міжнародних партнерів та донорів, які готові фінансувати нові проєкти в цій галузі. Це відкриває додаткові можливості для громад щодо модернізації системи харчування в закладах освіти.


Житомирщина є активним учасником реформи від самого її початку. Навіть в умовах повномасштабного вторгнення ми змогли знайти можливості для продовження модернізації системи харчування в школах області. Зараз продовжуємо працювати з міжнародними партнерами щодо залучення їх до модернізації системи харчування в школах громад Житомирщини.


Найголовніше – наше спільне прагнення зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі. Адже здорове життя починається саме зі здорового харчування.


Наприкінці тижня взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а також долучився до форуму «Життя громад в умовах війни». Розглянули важливі для життєдіяльності країни та громад питання. Зокрема, Президент України Володимир Зеленський наголосив на безпекових питаннях: посилення захисту кордону, протиповітряній обороні та захисту об’єктів критичної інфраструктури.


Одним з надзвичайно важливих аспектів сьогодення є підтримка наших військових та їх реабілітація. Житомирщина в цій сфері активно працює да має гарні результати. 14 реабілітаційних відділень та обласний реабілітаційний центр постійно надають всю необхідну допомогу нашим героям. Це і фізична і психологічна реабілітація. Продовжуємо працювати.


Також обговорили нові можливості для наших громад, які з’являються завдяки Європейській інтеграції. Кожен регіон продемонстрував власні позитивні кейси, які реалізовували в громадах.


Також згадали приділили особливу увагу підтримці українського бізнесу, який зараз тримає на своїх плечах економіку країни. Підтримка наших підприємців з боку держави – беззаперечна. Крім того, після впровадження нової економічної доктрини політика підтримки вітчизняного виробництва стане ще більшою.


Продовжує свою діяльність робоча група «Прозорість та підзвітність» при Житомирській обласній адміністрації. За підсумками робоботи групи в минулому місяці, завдяки постійному контролю з боку органів державної влади та відповідних відомств та структур під час проведення тендерів вдалося зекономити понад мільярд гривень. Переважно йдеться про публічні закупівлі, які оголошували Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області, комунальні підприємства та відділи органів місцевого самоврядування. Економія досягнута за рахунок зменшення вартості закупівель, а також відміни деяких тендерів.


На Житомирщині триває районний етап змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». В ньому бере участь 395 команд, які виборюють між собою право визначити найкращих у 5 видах спорту вже на обласному рівні.


Наразі вже відомі переможці змагань з волейболу у Бердичівському районі, у яких брали участь 8 команд юнаків та 6 команд дівчат. Це майже 170 дітей. Серед дівчат перемогу здобула команда бердичівської Гімназії № 17, а серед юнаків – Маркушівський ліцей Райгородоцької сільської ради.


Цікаво, що саме Маркушівський ліцей перший з усіх закладів освіти області зареєструвався на участь у змаганнях «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».


Завершилися також змагання з волейболу серед юнаків у Звягельському районі. В них брали участь майже 100 учнів шкіл району. Перемогу вибороли хлопці з Ємільчинського ліцею № 2.


В Коростенському районі завершилися змагання з футзалу та черлідингу. 13 команд з футзалу, 10 команд з черлідингу – загалом майже 400 дітей, які змагалися за першість району. Золотий м’яч цього разу здобули учні Коростенського ліцею № 2, а золото з черлідингу отримала Малинщина, а саме дівчата Малинського ліцею № 3.


У Житомирському районі найбільша кількість команд-учасників, тому поки що тривають зональні змагання.


За результатами першого активного тижня змагань на спортивних аренах зійшлися 36 команд, а це 670 учнів, які зіграли майже 50 ігор!


Уся Житомирщина вболіває за кожного учасника змагань та з нетерпінням очікує на перемогу найсильніших.


Впевнений, що сильні спортивні традиції Житомирщини продовжуються у наших дітях, а отже Разом Переможемо!


Дякую всім за увагу, бажаю тихих та спокійних вихідних на Житомирщині. Не забуваємо, завдяки кому в нас є можливість жити та працювати у відносно мирній області.


Підтримуємо наших захисників та віримо в Збройні сили України!

Сторінки:
Нагору