КВІ
Неділя
28
02:52

​У Бердичеві розглядають справу про позбавлення батьківських прав родини, новонароджена дитина якої загинула на пожежі

15 березня Бердичівський міськрайонний суд почав розгляд справи щодо позбавлення батьківських прав подружжя, новонароджена дитина яких загинула на пожежі. Про це на своєму сайті поінформувала пресслужба Бердичівського суду.

У повідомленні сказано, що про позбавлення батьківських прав подружжя на трьох їхніх дітей позиваються органи опіки та піклування. На перше засідання у справі для розгляду по суті обоє батьків не з'явилися. Матір дітей про причини неявки не повідомила, батько подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, вказавши, що заперечує проти позову.


"Під час судового засідання головна спеціалістка-юрисконсультка служби у справах дітей розповіла, що сім'єю опікувалися з березня 2023 року. Подружжя не працювало і не мало власного житла, а, орендуючи, конфліктували з власниками, бо не платили за комірне. За словами представниці служби у справах дітей, родина жила за рахунок благодійників. Служба у справах дітей підшукала для родини соціальне житло, але за кілька днів до поселення на пожежі у квартирі, де мешкала родина, загинула наймолодша дитина. Двох старших дітей — доньку та сина — врятували сусіди, найстарша донька на той час жила у бабусі. Батьки загиблого немовляти понад тиждень не забирали тіла з моргу, похованням займався батько та благодійники, матір на похорон не прийшла", — цитує юристку служби у справах дітей пресслужба Бердичівського суду.


Наступне засідання має відбутися 5 квітня о 10:30 — на ньому суд має допитати свідків.


У Єдиному державному реєстрі судових рішень вказано, що справу почали розглядати у листопаді 2023 року. Тоді ж у листопаді 2023 року кореспонденти Суспільного спілкувалися з Оксаною Роскошною — матір'ю загиблого півторамісячного немовляти. Жінка розповідала, що вимагає, аби їй повернули трьох її дітей, яких, за її словами, відібрали незаконно.

Вчора

Сторінки:
Нагору