КВІ
Субота
27
13:41

​У Житомирі проведено воркшоп за участі ветеранів та організацій, які їх підтримують. ВІДЕО

Учасники війни щодня докладають зусиль, щоб адаптуватися до нової реальності, тому для цивільної частини суспільства вкрай важливо вчитися бути підтримкою у процесі відновлення, демонструючи повагу та людяність.

У цьому контексті, 27 березня, у Житомирі в рамках програми «Ти як?», створеної за ініціативи Олени Зеленської було проведено воркшоп за участі ветеранів та організацій, які їх підтримують.


У заході взяли участь перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка, директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук, начальник відділу з питань ветеранської політики ОВА Денис Соколовський, керівники громадських ветеранських організацій, волонтери, ветерани та члени їх сімей.


“Ми вже не можемо стверджувати, що хтось є здоровим, а хтось – ні. Кожному з нас потрібна допомога та підтримка. І справа тут навіть не стільки у здоров’ї, скільки у ресурсності. Саме з метою створення ресурсу взаємодопомоги сьогодні ми проводимо воркшоп: “Регіональна координація між ветеранами, неурядовими громадськими організаціями та представниками влади”. Важливо, щоб усі ветерани та їхні сім’ї мали можливість отримати допомогу”, – зауважила Ірина Гладка


На Воркшопі учасники ознайомилися із можливостями учасники мали змогу детально ознайомитися з діяльністю неурядових організацій Житомирської області, а також з основними напрямками та можливостями, які вони пропонують, з діяльністю Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської та роботою в цьому напрямку Житомирської ОВА.

З вітальним словом виступила перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА Наталія Остапченко.


“Участь громадських організацій у підтримці наших захисників має величезне значення. Адже саме вони мають можливість залучати на реалізацію своїх проєктів позабюджетні грантові кошти, які зараз активно пропонують наші міжнародні партнери. Дякую усім за плідну роботу, за небайдужу позицію та прагнення допомагати та підтримувати ветеранів та ветеранок”, – зазначила Наталія Остапченко.


Також на зустрічі представники громадських організацій, об’єднань ветеранів, міських рад, реабілітаційних центрів та волонтерських штабів поділилися своїм досвідом щодо реалізації проєктів на підтримку ветеранів.


Обговорювалися питання створення та ефективної роботи реабілітаційних центрів, забезпечення можливостей для зайнятості та професійної адаптації ветеранів, а також розробки програм фізичної реабілітації та спортивної інтеграції. Особлива увага була приділена важливості психологічної підтримки ветеранів та їхніх сімей.


Всі зазначили, що учасники війни у нелегкому процесі відновлення можуть отримати потрібну підтримку, а цивільним нагадали, що суспільство має ставитись з повагою до досвіду військових.

Вчора

Сторінки:
Нагору