ТРА
П'ятниця
3
23:07

​В Житомирі близько 100 дітей взяли участь в змаганнях зі спортивного водного туризму

У Житомирі 23 квітня провели обласні змагання зі спортивного водного туризму. Участь взяли 14 збірних команд з 9 територіальних громад Житомирщини. Спортсмени змагалися на короткій дистанції з воротами "Слалом" — подолання ділянки водного потоку з природними або штучними перешкодами.

Про це Суспільному розповіла організаторка змагань Людмила Валієва. Всього учасниками змагань стали близько 100 людей. Під час проходження дистанції "Слалом" екіпаж повинен вправно оминати перешкоди та на бурхливій течії увійти у ворота, розповіла Людмила Валієва. Перемагає той екіпаж, який подолав дистанцію найшвидше і проїхав при цьому максимальну кількість воріт.


"Ми вирішили започаткувати ці змагання, щоб залучити більше молоді. Я думаю, ви побачили, як це цікаво та екстремально і дітям подобається. Присутні тут 14 команд: 6 команд старшої вікової групи, це діти 15-17 років, і 8 команд молодшої групи, це молодші за віком діти", — розповіла Людмила Валієва.


Олександр і Дмитро — учасники обласних змагань зі спортивного водного туризму. Олександр говорить, що цей вид спорту потребує витримки та хорошої фізичної підготовки.


"Дуже сильна течія стала, і коли йдуть ворота зворотного ходу, коли треба заходити проти течії, дуже важко. І ти не можеш вигребти фізично проти течії", — сказав Олександр і додав, що залишився задоволений виступом свого екіпажу у першому запливі. Хоча хлопці й пропустили двоє воріт, оскільки не було сенсу навіть на них іти через сильну течію, пояснив Олександр. Але решту дистанції пройшли швидко і швидко зайшли у ворота.


Андрій Заєць викладає спортивний туризм школярам у Брусилові. Тренер розповів, що його вихованці брали участь у Чемпіонаті України з туризму.


"Ви знаєте, дуже їм подобається. Якщо вперше поїдуть на змагання, то вже нікуди не дінуться, вони повертаються до тренувань, їм хочеться, вони завзяті. Сьогодні на заняттях під час водного туризму потрібні вміння, навички, тактики, стратегії, щоб перемогти", — сказав тренер Андрій Заєць.


Дар’я зі своєю напарницею Анастасією займаються пішохідним туризмом, але цього разу, кажуть, вирішили спробувати свої здібності у водному туризмі.


"Взагалі це дуже цікаво, щось новеньке, — сказала Дар’я. — Зараз у нас погода змінилася, тому течія сильніша, трохи це складніше, але для себе можна пробувати багато чого нового і це дуже цікаво".


Зі слів Анастасії, на такій течії не страшно, подобається пливти по течії, особливо подобається, виграти призові місця на змаганнях.


Тренерка Віта Нікіфорова приїхала до Житомира з дітьми представляти Радомишль. "Приїжджали пару тижнів назад потренуватися, і вчора був міський етап, ми також брали участь. Одна зв’язка старшої команди посіла перше місце, а молодша — третє місце", — сказала Віта Нікіфорова.


Учасник Максим сподівається на перемогу своєї команди.


"Сподіваємося, що перше місце буде, у нас ще одна спроба є. Побачимо який результат покажуть інші учасники", — сказав Максим.

Вчора

Сторінки:
Нагору