ТРА
Субота
4
22:05

​Житомиряни заборгували за спожите тепло 297 млн грн

Станом на 24 квітня 2024 року у суді відкриті 2377 проваджень щодо боргів житомирян за спожите тепло. Всього із 2010 року споживачі заборгували комунальному підприємству "Житомиртеплокомуненерго" 297 мільйонів гривень. Найбільша сума заборгованості з однієї квартири за теплопостачання становить 212 тисяч гривень.

Про це Суспільному розповіла керівниця розрахункової групи комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" Олена Рудківська.


"На даний момент відносно цієї людини тривають суди, працює виконавча служба. Людина принципово не хоче платити. Ця людина проживає в іншому місті, періодами приїжджає в Житомир, де її квартира має дуже великий метраж. Відповідно великі нарахування, які не проплачені. У минулому опалювальному сезоні борг у неї був до 170 тисяч гривень", — сказала Олена Рудківська.


Місцева жителька Олена також має борг за спожите тепло. Жінка прийшла до розрахункової групи для укладання договору про реструктуризацію.


Договір про реструктуризацію боргу укладається на певну кількість місяців. При його укладанні враховують соціальне становище, зарплату чи пенсію, яку отримує споживач, розповів Суспільному Юрій Сушицький, начальник відділу збуту "Житомиртеплокомуненерго".


"Що дає реструктуризація. Якщо суд, то це будуть додаткові судові збори. А реструктуризація — це людина має сплачувати частину боргу і поточний платіж відповідно в опалювальний період", — пояснив Юрій Сушицький.


Із 5 березня 2022 року і до кінця 2023 року в Україні діяв мораторій на стягнення заборгованості зі споживачів за житлово-комунальні послуги, сказав директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин.


"У нас було півтори тисячі сімей, які протягом двох останніх років зовсім не сплачували за послуги теплопостачання. І плюс була поточна заборгованість наших мешканців. Після зняття мораторію ми почали активно працювати, як у судах, так і з державною виконавчою службою, приватною виконавчою службою", — сказав Дмитро Рогожин.


За його словами, борг споживачів не дає можливості вести повноцінну підготовку до нового опалювального сезону, коштів не вистачає, щоб закупити матеріали, засувки, труби, метал.


Станом на 24 квітня 2024 року у судах відкриті 2377 проваджень щодо боргів житомирян за спожите тепло.


"Ми працюємо з приватним виконавцем. На сьогодні приватний виконавець стягнув заборгованості близько 7 мільйонів гривень. І 31-32 мільйони у нього ще в роботі. Ми не сплачуємо послуги приватного виконавця, а свою комісію він стягує з боржника", — розповів начальник відділу збуту "Житомиртеплокомуненерго" Юрій Сушицький.

Вчора

Сторінки:
Нагору