КВІ
П'ятниця
26
16:09

​СБУ затримала у Житомирі ще одного високопосадовця-хабарника

Начальника управління державного екологічного нагляду, якого затримали за підозрою у хабарництві, відпустили після затримання до вручення йому підозри. Про це кореспондентам телеканалу UA: Житомир розповіла представниця Служби безпеки України в області Ірина Мартинюк.

Згідно з даними реєстру електронних декларацій державних службовців, посаду начальника Управління державного екологічного нагляду у Житомирській області обіймає Віктор Ясинський. Також це нам підтвердив виконуючий обов’язки начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов. Також він розповів, що буде проведено внутрішнє розслідування, за результатами якого ухвалюватиметься рішення про відсторонення чиновника від посади. Контактів Віктора Ясинського він журналістам не надав.


За словами пані Ірини, посадовець вимагав від представника одного із садівничих кооперативів регіону передати йому у постійне користування чотири земельні ділянки мінімальною вартістю сто двадцять тисяч гривень. За це чиновник обіцяв не проводити перевірок та не накладати штраф за фактами несанкціонованих порубок лісу на території кооперативу невстановленими особами.


Чоловіка затримали на робочому місці після передачі документів про вступ до кооперативу та прав на користування земельними ділянками з можливістю подальшої їх приватизації.


У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Вчора

Сторінки:
Нагору