БЕР
Вівторок
19
11:47

​Віталій Бунечко провів нараду з головами райдержадміністрацій

Аналіз районних бюджетів на 2020 рік, реалізацію інвестиційних програм та проєктів, Перспективний план формування територій громад Житомирської області – теми наради голови ОДА Віталія Бунечка з головами райдержадміністрацій. Нарада з керівниками районів відбулася 20 лютого, за участю першого заступника голови ОДА Володимира Федоренка, заступника голови ОДА Віктора Градівського та керівника апарату ОДА Олега Шарварка.

Віталій Бунечко наголосив на важливості виконання всіх завдань Президента України, а також на продовженні реформи децентралізації. Житомирська облдержадміністрація вже внесла на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції щодо затвердження перспективного плану формування територій громад Житомирської області з охопленням 100% території області 62 ОТГ.


Про аналіз затверджених районних бюджетів на 2020 рік і проблемні питання фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ доповів директор департаменту фінансів ОДА Леонід Мініч.


За його словами, за січень-грудень 2019 року до загального фонду місцевих бюджетів області (без урахування міжбюджетних трансфертів) надійшло 7 000,4 млн гривень. Приріст надходжень до загального фонду проти січня-грудня 2018 року склав 17,6% або +1 049,6 млн гривень. Надходження плати за землю становили 664,9 млн грн, приріст надходжень проти січня-грудня 2018 року становить 34,2%,або на 169,4 млн гривень більше.


Директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Інна Хоменко повідомила, що Житомирській області з державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік передбачено 276,3 млн грн. Обласною державною адміністрацією вже визначено перелік інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти державного фонду регіонального розвитку у поточному році. До цього переліку включено 23 перехідних об’єкта та 4 нові проєкти, відібрані регіональною комісією за результатами попереднього конкурсного відбору, а саме:


  • будівництво дитячого садка «Малятко» у с.Станишівка Житомирського району;
  • реконструкція дитячого садочка «Білочка» в Іршанську;
  • реконструкція стадіону у м. Чуднів;
  • капітальний ремонт спортивного майданчика у с.Кирдани Овруцького району.


Заступник голови ОДА Віктор Градівський наголосив на тому, що в районах мають працювати робочі групи з недопущення розкрадання і незаконного використання лісових ресурсів і ліквідації нелегального обігу деревини. У всіх районах мають провести обліку наявних на їх території пилорам, деревообробних підприємств та цехів. Також наголосив на важливості оперативного реагування на заяви та повідомлення громадян про факти порушення лісового законодавства.

Вчора

Сторінки:
Нагору