ТРА
П'ятниця
3
22:57

​На Житомирщині розпочала роботу спеціальна комісія ДСНС України

22 квітня в Житомирській обласній військовій адміністрації розпочала свою роботу комісія з ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану виконання вимог законів у сфері цивільного захисту місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області.

В обласній військовій адміністрації заступник керівника ОВА Олександр Федько провів відповідну нараду щодо початку роботи комісії. У свою чергу заступник Голови ДСНС України Роман Примуш представив членів комісії, які упродовж тижня працюватимуть у кожному з районів Житомирщини.



– В умовах воєнного стану питання захисту громадян є першочерговим пріоритетом. Від початку повномасштабного вторгнення на Житомирщині триває постійна робота з ремонту та облаштування укриттів. До виконання таких завдань залучаються усі можливі джерела фінансування. До того ж, в області постійно проводяться навчання з реагування на можливі загрози хімічного або техногенного характеру. Розробляються та оновлюються евакуаційні плани. Вдосконалюється обласна система централізованого оповіщення, – розповів Олександр Федько.



Також в рамках перевірки вивчатиметься робота комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, евакуаційних комісій, підрозділів, аварійно-рятувальних та спеціалізованих служб з питань цивільного захисту, а також місцевої та добровільної пожежної охорони й установ, організацій, які залучаються до виконання заходів цивільного захисту.

Вчора

Сторінки:
Нагору