КВІ
Субота
27
03:00

​На чужих помилках: Як житомирянам не стати власником «проблемного» автомобіля

У Новограді-Волинському виявили підроблене посвідчення водія, а у Житомирі намагалися перереєструвати «переварений» автомобіль.

До територіального сервісного центру № 1845, який знаходиться у Радомишлі, у вівторок, 23 січня звернувся житель Малина з наміром замінити посвідчення водія, видане ще Радомишльським МРЕВ у 1988 році. Однак під час перевірки виявилося, що посвідчення з такими серією та номером не видавалося, а сам документ має явні ознаки підробки печатки та дати видачі. В результаті посвідчення вилучили, а інформацію передали до правоохоронних органів.


Тижнем раніше, 16 січня, з підробкою зіткнулися й у Житомирі. У територіальному сервісному центрі № 1841 житель Вінниччини намагався перереєструвати автомобіль SKODA OCTAVIA A5, однак під час огляду співробітники Експертної служби встановили, що панель з ідентифікаційним номером кузова вварена кустарним способом.


До речі, подібний випадок трапився на початку місяця, 11 січня, у територіальному сервісному центрі № 1845. Там завдяки уважності співробітників Експертної служби і сервісного центру вдалося виявити не лише підроблений номер кузова, а й встановити факт підробки свідоцтва про реєстрацію автомобіля OPEL OMEGA, який намагався перереєструвати мешканець Коростишівського району.


Щодо обох фактів повідомлено в поліцію, документи й «переварені» авто передали правоохоронцям. Загалом же протягом минулого року на території Житомирської області зафіксували 13 фактів підробки документів, 45 випадків підробки номерів агрегатів і виявили 14 транспортних засобів, які перебувають у розшуку.


Для того, аби вберегти себе від придбання авто з перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації транспортного засобу в присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.


В алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов’язковим кроком є експертний огляд, мета якого – звірка ідентифікаційних номерів і перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є безкоштовним.


Ще один варіант переконатися в «автентичності» вашого авто – експертне дослідження. Це платна послуга, яка надається на розсуд власника авто і рекомендується у випадках, якщо при огляді у експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.


Наголошуємо: аби не стати жертвами обману і бути абсолютно впевненими у надійності транспортного засобу – звертайтеся за послугами до сервісних центрів МВС.

Вчора

Сторінки:
Нагору