КВІ
П'ятниця
26
09:54

​Борислав Розенблат: Наша політична відповідальність перед людьми є в тому, що ми на Майдані обіцяли змінити суддів

«Президент затверджує перехідні положення до 2019 року. Є новий законопроект, внесений буквально 23 вересня  про Вищу раду правосуддя. Там все чітко зазначено. Ініційований Президентом і він є негайним, тому що його невідкладно треба приймати. 

Ми з вами про це голосували, ми пам’ятаємо про це. Сьогодні ми за створення незалежного органу, який буде фактично керувати суддівською рефомою і суддівською системою в Україні»,- зазначив народний депутат України Борислав Розенблат в ефірі каналу NewsOne.

Під час ефіру обговрювали такі теми:

- Позачергове засідання Верховної Ради для звільнення суддів, які порушили присягу;

- Набуття чинності змін до Конституції в сфері судочинства;

- Внутрішньофракційна дисципліна народних депутатів.

«Для мене сьогодні є принципова позиція – є законопроект, ми повинні його вивчити. Кожен має право за нього голосувати чи не голосувати. Але я хочу просто нагадати – наша політична відповідальність перед усіма нашими виборцями є в тому, що ми на Майдані обіцяли змінить, найперше – це змінити суддів і коли ми голосували за звільнення суддів, кожен з нас натискав кнопки, пам’ятаючи свої зобов’язання. Тому для мене сьогодні є принципова позиція, що нарешті ми будемо мати незалежний орган, який буде визначати долю суддів.»

Гостями «Великого ефіру зі Світланою Орловською» стали народні депутати Борислав Розенблат від фракції "Блок Петра Порошенка", Віталій Сташук від фракції «Народний фронт» і позафракційні Дмитро Добродомов та Михайло Головко (ВО "Свобода").

Вчора

Сторінки:
Нагору