БЕР
Вівторок
19
12:15

​Рання осінь – саме час “застуди”: на що слід звернути увагу

Рання осінь – саме час “застуди”. Більшість з них пройдуть через п’ять-сім днів, здавшись під натиском молока з медом і гарячого чаю з лимоном, але в деяких випадках хвороба може перейти в більш серйозні стадії і обернутися бронхітом, грипом або навіть пневмонією. Важливо не пропустити перші тривожні сигнали і вчасно вжити заходів, щоб захопити хворобу на самому початку.

ЛОМОТА І БОЛІ В ТІЛІ

Симптоми грипу та застуди, особливо на ранніх стадіях, дивно схожі — і саме тому легко помилитися. Але є один сигнал, який з майже стовідсотковою ймовірністю попереджає про початок грипу — це болі в тілі. І мова йде не тільки про ломоту в суглобах, але і про біль у внутрішніх органах, наприклад, шлунку. Отже, якщо на тлі «простудних» симптомів ви відчуваєте біль і ломоту в інших частинах тіла, крім горла або голови, можливо, вам знадобиться лікування від грипу.


Болі в горлі

При застуді може боліти горло (і ця хвороба найчастіше починається з відчуття подразненого горла), але якщо біль нестерпний, якщо вночі ви прокидаєтеся від нього і вам важко їсти або пити, швидше за все, ви маєте справу з стрептококовою ангіною. Зверніться до лікаря, можливо, вам знадобиться лікування антибіотиками!


БОЛІ У ВУСІ

Застуда може перейти в вушну інфекцію – і відбувається це частіше, ніж нам хотілося б. Справа в тому, що слиз і мокрота, які накопичуються під час застуди в горлі і носі, можуть потрапити у вухо і викликати запалення і вторинну інфекцію. Так що вчасно очищайте від слизу горло і ніс — і обов’язково звертайтеся до лікаря, якщо відчуваєте біль або мокротиння у вухах.


Обов’язково зверніть увагу на ці симптоми – обов’язково зверніться до лікаря - і будьте здорові!

Вчора

Сторінки:
Нагору