БЕР
Вівторок
19
11:58

​В Олевському районі затримано нелегального лісоруба

Чоловіка, який трактором приїхав до лісу та повалив 7 дубів, помітили працівники лісової охорони. Вони повідомили про подію поліцейським, а ті затримали правопорушника та вилучили знаряддя вчинення злочину. Розпочато досудове розслідування.

18 листопада до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення від працівників місцевого лісгоспу про незаконну порубку дерев. На місце події вирушила слідчо-оперативна група.


Встановлено, що близько 10:00 у Поясківському лісництві поблизу с. Радовель було вирубано 7 дубів. На місці події поліцейські застали 33-річного місцевого жителя, в якого при собі була бензопила. А здобуту деревину він планував забрати за допомогою трактора, яким і приїхав.


Правоохоронці вилучили знаряддя злочину та доставили чоловіка до відділку для з’ясування всіх обставин події. Нині триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.


Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Вчора

Сторінки:
Нагору