КВІ
П'ятниця
26
11:47

​Володимир Ширма: Видатний конструктор втілив у життя мрію мільйонів людей

Уся світова спільнота 12 січня відзначає 110-річницю від дня народження видатного конструктора Сергія Корольова. У Житомирі з цієї нагоди пройшли урочисті заходи.

Окрім покладання квітів, у музеї космонавтики ім. С.П.Корольова відбулася святкова зустріч з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком, українським ракетобудівником, генеральним директором Національного космічного агентства України Юрієм Алексєєвим, литовською делегацією – представниками музею Етнокосмології м. Молетай.

Під час зустрічі присутні поділилися спогадами та думками про генія космонавтики, про перший політ людини у космос, про розвиток космічної галузі в цілому та української зокрема.

Голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що Сергій Корольов своїми видатними справами реалізував мрію мільйонів людей – підкорити космос.

«Це людина з великої літери, яка втілила думки і мрії мільйонів людей - полетіти у космос, до зірок. Сергій Корольов зробив мрію реальністю. У нашому музеї, який є перлиною Житомира, зібрано багато експонатів. Але є ще чимало космічних речей, які ніхто не бачив, тому музей треба розширювати. Все те, що зробив Сергій Корольов для людства, для нашої держави, ми маємо передати молодому поколінню, аби вони пам’ятали про той величезний внесок, зроблений видатним конструктором у становлення та розвиток космічної галузі», - сказав голова обласної ради.


Своїми спогадами про конструктора поділився перший український космонавт Леонід Каденюк.

«Я хочу підкреслити геніальність Сергія Корольова як конструктора. Під час створення космічного корабля «Восток», на якому полетів Юрій Гагарін, вже паралельно розроблялась концепція створення багаторазового космічного корабля, поєднавши авіаційні та космічні технології. Сергій Корольов завжди говорив, що система повернення на землю під куполом парашута немає перспектив, і намагався створити такий корабель, на якому б космонавти могли повертатися на землю», - розповів Леонід Каденюк.

Усі присутні мали змогу оглянути космічну експозицію музею ім. С.П. Корольова.

Вчора

Сторінки:
Нагору