КВІ
П'ятниця
26
12:44

Володимир Ширма взяв участь у колегії облдержадміністрації

Про стан ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області, про боротьбу з нелегальним гральним бізнесом, про наслідки незаконного видобутку корисних копалин на території області – ці та інші питання обговорювались 21 січня на засіданні колегії облдержадміністрації. Участь у роботі колегії взяв голова обласної ради Володимир Ширма.



    Про нелегальну торгівлю нафтопродуктами розповів перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, який зазначив, що в області здійснено перевірку 154 автозаправних станцій, припинено діяльність 14 АЗС, не працюють 7 АЗС, розпочато 17 кримінальних проваджень, вилучено пального на суму 2,6 млн грн та обладнання на суму 2,3 млн грн, нараховано 3,6 млн грн штрафних санкцій.


    Про результати боротьби з нелегальним гральним бізнесом поінформував колегію прокурор області Олег Василів. Він наголосив на тому, що з часу заборони діяльності лотерейних закладів розпочато 16 кримінальних проваджень, перевірено 301 об’єкт, де можливо здійснювалась незаконна діяльність у сфері грального бізнесу, вилучено 193 одиниці грального обладнання. З усіх перевірених об’єктів діяльність 18 припинено правоохоронцями, решта припинили роботу самостійно.


    Також на колегії порушувались питання незаконного видобутку корисних копалин, інвентаризації земель, розвитку мережі закладів освіти і надання якісних освітніх послуг та підготовки медичних закладів до другого етапу медичної реформи.


    Як буде впроваджуватись з 01 квітня поточного року другий етап реформи розповів начальник профільного управління облдержадміністрації Микола Суслик, який поінформував про те, що основними завданнями наразі є автономізація закладів, комп’ютеризація, реєстрація в електронній системі охорони здоров’я. З Національною службою здоров’я України мають укласти угоди 55 лікувальних закладів області, автономізацію завершили вже 54 медичні заклади, комп’ютеризація повністю виконана у 17 закладах, в електронній системі зареєстровано 40 закладів. У цілому готовність області до впровадження другого етапу реформи становить майже 70 %.


    За результатами засідання колегії з кожного питання прийнято відповідні рішення та надано відповідні доручення.


    «Всі питання, що розглянуті на колегії, важливі для життя нашого регіону. Адже все, що обговорювалось, впливає на наповнення бюджетів і відповідно на соціально-економічний розвиток районів і зростання добробуту населення, надання якісних послуг в різних галузях, зокрема в освіті та медицині. Ми, як представники влади та органів місцевого самоврядування, зобов’язані працювати на розвиток області та держави в цілому, приймати ефективні рішення, розбудовувати Житомирщину не на словах, а конкретними діями», - зазначив голова обласної ради Володимир Ширма після засідання колегії.

    Вчора

    Сторінки:
    Нагору