КВІ
П'ятниця
26
10:38

​Житомирщина готова до реагування на можливі надзвичайні ситуації

Сьогодні, 29 грудня, відбулася відеоконференція під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

Про готовність Житомирської області до реагування на можливі надзвичайні ситуації та події, пов'язані з ускладненням погодних умов осінньо-зимового періоду говорили із представниками структурних підрозділів ОДА та представниками Управління ДСНС в області.

Зокрема, в області затверджено План заходів департаментів, управлінь облдержадміністрації, обласних управлінь, організацій, установ та підприємств, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення населення та комунікаціях.

«Органи влади спільно з ДСНС мають забезпечити безпеку при проведенні масових заходів. Серед головних завдань — цілодобовий моніторинг можливого впливу несприятливих погодних умов на роботу об’єктів енергетики, зв’язку, медичних закладів, транспортної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення. Залучення необхідної кількості техніки для забезпечення проїзду на дорогах загального користування. Організувати роботу стаціонарних пунктів обігріву, з урахуванням температурного режиму. Якщо потрібно – оперативно розгортати додаткові пункти. Через ЗМІ інформувати про розташування таких пунктів», – наголосив Геннадій Зубко.

З метою своєчасного реагування на НС на базі ДП «Житомирський облавтодор» створено регіональний резерв пально-мастильних матеріалів: 51 тонна дизельного палива та 25 тонн бензину. Також є в наявності генератори автономного джерела електроживлення та намети для створення пунктів обігріву.

Спільно з органами виконавчої влади проведено роботу щодо підготовки64 стаціонарних пунктів обігріву населення в населених пунктах області (ФАПи, районні лікарні, установи соцзахисту тощо).

На 100 % підготовлені бази протиожеледних матеріалів (7 стаціонарних баз та 84 тимчасові майданчики).

Управлінням ДСНС України в області для запобігання надзвичайним ситуаціям в підвищеній готовності перебувають чергові сили, наявна інженерна і автомобільна техніка, спеціальні засоби, автономні джерела живлення тощо.

У стані постійної готовності до дій за призначенням щодоби перебуває 62 одиниці пожежної і спеціальної техніки та 225 чоловік особового складу, а у разі ускладнення – можливе додаткове залучення 95 одиниць техніки та 220 чоловік особового складу.

Вчора

Сторінки:
Нагору