КВІ
П'ятниця
26
12:57

​Ірина Суслова: Необхідно внести зміни до закону, щоб виконавчі органи могли вчасно реагувати на електронні петиції громадян

Про це народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова зазначила у своєму блозі на сайті «Ліга.нет». Зокрема, вона звернула увагу на те, що практика подання електронних петицій на рівень місцевого самоврядування породила низку колізій та неоднозначних ситуацій, які потребують втручання парламентарів.

«Діюче законодавство, зокрема, дозволяє розглядати е-петиції місцевій раді лише в стислі терміни, тобто на позачергових сесіях, що створює незручності як для самої влади, так і для громадян. Тому було б доречно внести зміни до закону «Про місцеве самоврядування в Україні» й подовжити строки розгляду петицій, щоб їх могли розглядати чергові сесії ради», – відзначила Суслова.


Вона також підкреслила, що частина е-петицій, яка надходить до місцевої влади, потребує розгляду у виконкомі ради, тоді як законодавство цього не передбачає.


«Отже слід так скоригувати закон, щоб виконавчі органи могли реагувати на електронні петиції громадян. Також остаточно не врегульоване питання щодо кількості підписів під петицією, необхідних для її розгляду», – заявила Суслова.


Депутат також повідомила, що 20 лютого Асоціація відкритих міст спільно з парламентським Комітетом з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин разом з експертами розглядали напрацювання змін, пов’язаних з поданням та розглядом е-петицій.


«Більшість учасників заходу зійшлась на тому, що необхідно якомога швидше внести зміни до законів «Про звернення громадян» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Це дозволить зробити процес спілкування влади та громади максимально ефективним», – додала Ірина Суслова.

Вчора

Сторінки:
Нагору