БЕР
Вівторок
19
13:09

Юлія Тимошенко: Єдина помісна православна церква – це духовна основа для відновлення України

Фракція «Батьківщина» підтримала постанову Верховної Ради щодо звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення єдиної Української помісної православної церкви. Про це Юлія Тимошенко заявила під час обговорення цього питання в парламенті.

Вона закликала українців молитися за задоволення такого звернення.


«Єдина помісна православна церква – це та духовна основа, яка може стати ще одним потужним поштовхом для становлення нашої держави. Саме тому я вважаю, що сьогодні всі українці мусять молитися за те, щоб ми набули таку єдину непоборну духовну основу», – пояснила Юлія Тимошенко.


Лідер «Батьківщини» також зазначила, що багато поколінь українців виборювали незалежність країни і «якщо ми хочемо процвітання та успішності для народу, то зобов’язані бути єдиними».


Окрім цього, вона переконана, що «багато жорстоких наслідків є частиною невіри, жорстокості, агресії, розколів», тому залікувати ці рани – святий обов’язок нашого покоління».


«Україна не підніметься з колін, поки не стане на коліна перед Богом! Сьогодні у нас є історичний шанс стати іншими – єдиними, цілісними, духовними. Наша команда, розуміючи, що релігійні справи – не політичні, чітко заявляє, що ми одноголосно підтримуємо таке звернення. І ми закликаємо всю Україну молитися, щоб це звернення було задоволене. Усе це треба робити з вірою в Бога та з вірою в Україну», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору