БЕР
Вівторок
19
09:52

​Борислав Розенблат: Модель медичної реформи має базуватися на статті 49 Конституції України, яка гарантує безоплатну медицину

До кінця поточної сесії парламентська більшість разом з Урядом підготовить новий проект медичної реформи. Про це заявив журналістам у парламенті народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат.

«На цьому сесійному тижні парламент не підтримав запропоновану Урядом модель медичної реформи, оскільки ще немає повної довіри керівництва Міністерства охорони здоров’я. Дуже важливо для громадян України відчути, що медицина служить народу, що медичні послуги будуть надаватися не тільки за наявності у громадянина грошей», – сказав народний депутат.


Борислав Розенблат наголосив, що модель медичної реформи має базуватися на статті 49 Конституції України, яка гарантує безоплатну медицину, на гарантуванні безкоштовної швидкої допомоги. «На превеликий жаль, зараз в Україні медицина є грабіжницькою. Тому сьогодні, коли лунають заяви про необхідність негайного проведення медичної реформи, я розумію, що це дійсно треба робити. Але ми не маємо ставати заручниками неправильної реформи і права на помилку у нас немає – якщо ми, в результаті запропонованої реформи, отримаємо ще гірші результати, і люди взагалі втратять можливість на безоплатну допомогу», – сказав політик.


Народний депутат додав, що до кінця поточної сесії парламент також має опрацювати проект пенсійної реформи, запропонований Урядом. «Ми хочемо щоб восени не просто відбулося підняття пенсій, а люди повинні зрозуміти: як вони будуть ці пенсії отримувати, як вони будуть нараховуватися і як буде гарантуватися, що пенсія буде адекватною їх трудовому стажу», – заявив Борислав Розенблат.

Вчора

Сторінки:
Нагору