КВІ
П'ятниця
26
18:31

​35 років пам’яті: Житомирщина вшановує Героїв Чорнобиля. ВІДЕО

Сьогодні, 26 квітня, Житомирщина разом із всією Україною вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цьогоріч виповнюється 35 років із дня наймасштабнішої техногенної катастрофи сучасності.

Так, у Житомирі та в інших населених пунктах області проходять меморіальні та інші тематичні заходи. Окрім традиційного покладання квітів до пам’ятних знаків також заплановано:

12.00 – проведення загальнонаціональної хвилини мовчання з трансляцією тематичного ролика, підготовленого Українським інститутом національної пам’яті спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України з метою вшанування пам’яті жертв катастрофи та ліквідаторів;

12.10-12.30 – рух пожежних машин із сиренами вулицями міста Житомир;

13.00-13.30 – нагородження учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС почесними грамотами (м.Житомир, вул. Михайлівська);

до 16.00 – виставка-експозиція архівних фото «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС» (м.Житомир, вул. Михайлівська).


Також із нагоди 35-их роковин Чорнобильської катастрофи у закладах культури Житомирщини організовано виставки, проводитимуться онлайн-зустрічі та інші заходи. Детальніше ознайомитися можна ТУТ.


Звернення голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка з нагоди відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи читайте ТУТ.


До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Український інститут національної пам’яті підготував дайджест із 11 видавничих і візуальних продуктів, які дозволяють більше дізнатися про трагедію на Чорнобильській АЕС.

Сторінки:
Нагору