КВІ
Субота
27
08:29

​Артилерист з Житомира отримав орден за відбиття штурму російських морпіхів і знищення ворожої бронетехніки

Молодий житомирянин Олексій — артилерист 58 окремої мотопіхотної бригади. До Сил оборони України потрапив весною 2022 року і з того часу бере активну участь у відбитті збройної агресії російської федерації.

Минулого року хлопець пройшов відбір та потрапив на навчання до Великої Британії. Союзники готували фахівців якісно, вимогливо і вже скоро Олексій став старшим навідником самохідної гаубиці AS-90. Чудова сучасна британська зброя плюс швидке і точне наведення на ціль гарантують влучне ураження противника.


Як повідомляють в 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, 25 лютого 2024 року саме гаубиця Олексія допомогла відбити штурм російських морських піхотинців.



«Противник зазнав великих втрат у живій силі та техніці, після чого припинив свої наміри та відкотився назад.


Не пройшло і тижня, як розрахунок гармати хлопця знищив 3 одиниці російської бронетехніки й допоміг відбити черговий штурм московитів.


Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку військовослужбовця нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеню.


Разом до Перемоги!», - йдеться у повідомленні.

Вчора

Сторінки:
Нагору