КВІ
Вівторок
30
07:02

​Аудит Оліївської громади встановив порушення на 18,2 млн грн під час будівництва школи

За повідомленням управління Північного офісу Держаудитслужби у Житомирській області, під час аудиту бюджету Оліївської сільської територіальної громади Житомирського району виявлено порушення та недоліки у використанні активів на суму понад 80 млн грн.

Аудитори виявили недоліки при користуванні комунальним майном вартістю понад 21 млн грн, зокрема використання приватними суб’єктами господарювання без дозволу сільськогосподарських угідь та водних ресурсів. Недостатній контроль з боку сільської ради призвів до упущення можливості отримання доходів на суму близько 0,8 млн грн щорічно.


Виявлено сумнівне придбання майна для будівництва закладу освіти за майже 18,2 млн грн бюджетних коштів, включаючи недобудовані будівлі та небезпечне розташування поряд із газопроводом середнього тиску. Ці дії призвели до втрат у розмірі 1,7 млн грн. Ведуться судові справи для розірвання договору та запобігання подальшому марнотратству 16,5 млн грн бюджетних коштів.


За результатами аудиту об’єкту контролю надано 12 пропозицій, спрямованих на поліпшення ефективності витрачання бюджетних коштів та усунення виявлених недоліків, які наразі радою впроваджуються в дію.

Вчора

Сторінки:
Нагору