КВІ
П'ятниця
26
11:03

​Цього року ювенальні поліцейські Бердичівщини зафіксували 12 випадків домашнього насильства відносно дітей

Правоохоронці нагадують громадянам про передбачену законом відповідальність за домашню тиранію, зокрема і відносно неповнолітніх членів родини. Також поліцейські інформують, куди звертатись у разі потреби за дієвою допомогою.

За інформацією підрозділу ювенальної превенції Бердичівського райвідділу поліції, у 2021 році правоохоронці задокументували 12 фактів вчинення насильства у родинах відносно неповнолітніх дітей. Кожна така сім’я відтоді перебуває на спеціальних обліках.


Окрім того, у поточному році правоохоронці виявили та зафіксували 4 випадки вчинення домашнього насильства самими дітьми. Відтак, аби запобігти негативній тенденції, поліцейські та соціальні працівники проводять у родинах відповідну профілактичну роботу.


Нагадуємо, що за чинним законодавством за вчинення домашнього насильства передбачено як адміністративну (ст. 173-2 КУпАП), так і кримінальну (ст. 126-1 ККУ) відповідальність.


Правоохоронці закликають не замовчувати подібні факти ні жертвам домашньої тиранії, ні громадянам, яким стало відомо про такі випадки у чужих родинах. Повідомити поліцейських про його вчинення правопорушення можливо за зверненням до поліцейського офіцера громади чи дільничного, ювенального інспектора або до найближчого відділення поліції у вашому населеному пункті.

Вчора

Сторінки:
Нагору