ТРА
Середа
8
02:55

​Дістався до Житомира: Нідерландець біжить марафон задля допомоги Україні

Понад дві з половиною тисячі кілометрів за 50 днів із Амстердама до Києва планує пробігти нідерландець Боас Крагтвейк — заради допомоги Україні. Бігун у такий спосіб збирає кошти на автомобілі швидкої допомоги для українських військових на передовій. Шостого вересня ультрамарафонець дістався до Житомира.

Про це Суспільному розповів член бігового клубу Житомира Андрій Голубєв.


За його словами, Боас стартував 22 липня зі столиці Нідерландів. Пробігши десятки міст та сіл, уже дістався до Житомира. Тут його зустріли місцеві бігуни, які вирішили підтримати іноземця у забігу.


"Ми, як члени клубу, вважаємо своїм обов'язком надати підтримку бігуну з Нідерландів, оскільки знаємо, що це нелегко пробігти таку відстань. Треба багато готуватися і з тренером, і самостійно — це видатна подія", — каже Андрій Голубєв.


У Житомирі спортсмен завітав до міського голови. Сергій Сухомлин підписав прапори України для команди Боаса Крагтвейка.


"47 днів тому я вибіг зі свого будинку в Нідерландах для того, щоб показати європейцям, що війна близько, що вона буквально на задньому подвір'ї. Я роблю це для того, щоб зібрати гроші на автомобілі швидкої медичної допомоги для України та нагадати європейцям, що війна досить близько і треба підтримувати Україну", — розповів про мету забігу Боас Крагтвейк.


Нідерландська благодійна організація "Вітрила свободи" вже придбала дві машини швидкої допомоги і доставить їх в Україну.


"Наразі зібрано 53 тисячі євро, а мета — 100 тисяч євро. За кожні 30 тисяч євро ми можемо купити швидку. Вже одну придбали. Зараз друга готується до виїзду. Це дієва допомога, адже машини швидкої допомоги будуть працювати довго і рятуватимуть життя постійно", — зауважив Боас Крагтвейк.


Ультрамарафонець пробігає від 40 до 60 кілометрів за добу, залежно від відстані між містами. До Києва чоловік планує прибігти 10 вересня. Це буде кінцевою точкою благодійного марафону.


Боас Крагтвейк стартував зі столиці Нідерландів 22 липня і планує загалом здолати 2 500 кілометрів, пробігаючи приблизно 50 кілометра щодня упродовж 50 днів.


Його мета — зібрати кошти на придбання автомобілів швидкої допомоги, які голландська благодійна організація "Вітрила свободи" доставить в Україну.


Крагтвейк пробігає від 40 до 60 кілометрів за добу, залежно від відстані між містами. За ним у фургоні для відпочинку їдуть його менеджер і фотограф. Після 10 днів і близько 500 кілометрів бігу — Крагтвейк зібрав 22 тисячі євро на своїй сторінці GoFundMe “Ultra4Ukraine”.


Чоловік планує прибігти до української столиці 10 вересня.

Вчора

Сторінки:
Нагору