БЕР
Вівторок
19
10:49

​Людмила Зубко передала МОЗ Протоколи для захисту учнів та вчителів від інфекційних ризиків

11 серпня ініціаторка проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», підприємиця та засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко оприлюднила Протоколи інфекційної безпеки для загальноосвітніх навчальних закладів та передала їх до Міністерства охорони здоров'я.

Протоколи викладені у відкритому доступі на сайті https://zubko.com.ua/. Вони були розроблені спільно з Національною експертною групою з інфекційного контролю NEGIC.


«Це дуже практична рекомендація про те, як захистити навчальні заклади від різних інфекцій, не тільки від коронавірусу - як зустрічати учнів та колектив навчального закладу, як і чим правильно проводити дезінфекцію, як безпечно організувати харчування у школах, що робити при виявленні симптомів хвороби і так далі.

Для того, щоб показати, як зразковий стандарт інфекційної безпеки виглядає на практиці, команда Людмили Зубко обрала житомирську школу «Сяйво». Протоколи поєднані зі встановленням у базовій школі проєкту додаткового обладнання, яке необхідне для виконання процедур безпеки. Ініціаторка проєкту закликала долучатися й інші навчальні заклади.


«Весною цього року МОЗ використав протоколи безпечної роботи для бізнесу, які ми розробили спільно з NEGIC. Тепер ми готові передати наш досвід для шкіл. Давайте будемо чесними: часу до 1 вересня обмаль, а влада залишила директорів шкіл сам на сам із проблемою. Тому я закликаю усіх, хто вболіває за безпечне навчання у школах, приєднуватись до нашого проекту», - зазначила Зубко.

Щоб приєднатися до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», достатньо заповнити чеклист самоперевірки своєї школи. Спеціальна анкета розроблена фахівцями з інфекційного контролю. Подальший алгоритм викладений на сайті https://zubko.com.ua/safeschool.


Як повідомлялося, Людмила Зубко у понеділок, 10 серпня, дала старт облаштуванню «Безпечної школи».

Вчора

Сторінки:
Нагору