КВІ
П'ятниця
26
14:02

​Майже 360 нетверезих керманичів поліцейські виявили на дорогах Звягельщини з початку року

Правоохоронці нагадують: водій напідпитку створює загрозу не лише для себе, а й для оточуючих. Упродовж тижня патрульні Новоград-Волинського районного відділу викрили 12 чоловіків, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Нині всі матеріали скеровані до суду для прийняття відповідних рішень. 

Днями у райцентрі поліцейські зупинили водія автомобіля «Volkswagen Golf». За кермом перебував 35-річний місцевий житель, який порушив Правила дорожнього руху, та до того ж поводив себе зухвало й агресивно. Під час спілкування із чоловіком поліцейські помітили, що він перебуває у стані сп’яніння.

Відтак водієві запропонували пройти відповідне тестування, проте він відмовився. Також керманич не мав при собі відповідних документів для керування транспортним засобом.


Тож патрульні Новоград-Волинського райвідділу задокументували правопорушення та склали відносно водія низку адміністративних матеріалів: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…), ч. 5 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху…), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) КУпАП. Нині всі зібрані матеріали скеровано до суду.


Відповідно до чинного законодавства за керування транспортним засобом у стані сп’яніння чоловікові загрожує накладення штрафу на у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.



Вчора

Сторінки:
Нагору