КВІ
Вівторок
30
02:51

​Менше розваг і веселощів: Мер Житомира звернувся переглянути правила співжиття людей у місті

Житомирянам варто переглянути правила відпочинку у місті, зокрема, на пішохідній Михайлівській у вечірній час доби — прибрати несанкціоновану торгівлю, гучну музику та веселощі. Про це під час чергового засідання міськвиконкому 18 жовтня сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, є багато нарікань від самих жителів міста з приводу того, що на вулиці Михайлівській занадто гучно та весело, коли тривають воєнні дії, а російські війська обстрілюють інші регіони країни. Є зауваження також щодо цього і від самих військових, які приїжджають до Житомира із "гарячих точок".


"Спілкуючись із військовими, які приїжджають у Житомирі у відпустку або на лікування, з приводу того, що у нас відбувається на Михайлівській у вечірні години, то, я думаю, що варто замислитися нам усім та спільно долучитися до наведення ладу. Потрібно, щоб і муніципальна інспекція брала участь, і представники поліції відпрацьовували. Потрібно спільно у цьому напрямку працювати. Стиль співжиття городян має бути співвідносним із тим, що в країні — війна", — каже Сергій Сухомлин.


Зі слів міського голови, певні зрушення є. Зокрема, на вулиці Михайлівській закрили заклад, який працював уночі і створював проблеми. Таким шляхом рухатимуться і далі. І, якщо потрібно, будуть вдаватися до суворіших заходів.


Сергій Сухомлин також звернувся до суб'єктів господарювання з проханням вести бізнес в умовах воєнного часу більш відповідально.


"Я розумію, що бізнесу теж потрібно працювати, але коли комендантська година, коли люди відпочивають, то, я думаю, під час війни можна трошки призупинити свою роботу. Але навести лад на Михайлівській, де в нас ведмеді скачуть, жваво торгівля йде, потрібно, бо військові та їхні родини не розуміють, чому у нас весело. І прикриватися тим, що "ми тут, мовляв, гроші збираємо на ЗСУ", теж не потрібною. Для підтримки ЗСУ є інші методи", — сказав Житомирський міський голова.

Вчора

Сторінки:
Нагору