КВІ
Вівторок
30
02:32

​Мер Житомира про акцію протесту проти укладання плитки: Не був би мером, зробив би так само

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин прокоментував Суспільному свою позицію щодо сьогоднішньої акції протесту в Житомирі, учасники якої виступають проти укладання плитки і будівництва стадіонів, вимагаючи натомість забезпечити усім необхідним військових на фронті. У коментарі кореспондентам Суспільного Житомир Сергій Сухомлин сказав, що якби не був міським головою, то й сам підтримав би таку акцію.

"Що я можу сказати про таку акцію? Акція вдалася, акція правильна і більшість людей її підтримують, бо в Україні сьогодні йде війна. І я, якби не був мером, то зробив би так само і теж підтримував би цю акцію — кажу це абсолютно відверто. Маю також сказати, що, до прикладу, організатори цієї акції (організатори у Житомирі — ред.) кілька тижнів тому на мільйони гривень отримали різні дрони, щоб розвезти їх по підрозділах, які потребують цієї техніки. І це теж правда", — каже Сергій Сухомлин.


З його слів, на сьогодні міська рада витрачає на допомогу військовим за місяць більше грошей, ніж за рік на плитку.


"Але це людям вже менше цікаво, ніж такі ось акції. На початку року ми заклали гроші на реконструкцію тротуарів, в червні на позачерговій сесії зняли з благоустрою, доріг та багато чого іншого 140 мільйонів гривень. Але ми вирішили доробити ті роботи, які вже почали. Якби ми їх просто призупинили і чекали б наступного року, після першого січня експертиза зробила б переоцінку, і всі ці роботи зросли б по вартості мінімум на 20%. Це були б додаткові витрати з міського бюджету через рік чи через два. Тобто було рішення закінчити ці роботи і нові не починати, нові тендери не проводити. З промо (рекламою — ред.) у нас погано, хоча кожен тиждень надаємо військовим допомогу на мільйони, і вони (військові — ред.) не будуть виходити і влаштовувати ось такі акції. Коли прийматимемо бюджет на наступний рік, ми з громадськістю прокомунікуємо, на що закладаються гроші в наступному році", — сказав міський голова і додав, що на 2024 рік не планують закладати гроші на укладання плитки.


"Частково буде передбачено гроші по школах", — говорить Сергій Сухомлин.


На питання кореспондентів Суспільного щодо того, чи вважає міський голова акцію політичною, Сергій Сухомлин відповів, що це питання на перспективу.


"Відповідати прямо і однозначно "так" чи "ні" було б некоректно і несправедливо по відношенню до хлопців, які зараз не передовій. Я ж кажу, що ми з організаторами акції спілкуємося — коли потрібно щось передати на військо, вони приносять нам листи і ми це постійно передаємо. Тому казати однозначно було б некоректно, і в мене немає таких даних. Але ми це побачимо на наступних виборах: якщо людина бачить себе політиком і братиме участь у наступних виборах, тоді так, ця акція була політичною. Якщо ні — тоді ця акція від серця і для того, щоб допомогти хлопцям", — прокоментував Житомирський міський голова.

Вчора

Сторінки:
Нагору