КВІ
Субота
27
02:57

​На Андрушівщині разом з поліцією правопорядок охороняє громадська варта

До заходів поліції із забезпечення публічної безпеки у райцентрі активно долучаються представники місцевого громадського формування «Андрушівська варта». Результатом спільних патрулювань є факти попередження та припинення порушень адміністративного та кримінального законодавства.

– Маємо налагоджену співпрацю з представниками громадського формування «Андрушівська варта». Це молоді, активні й енергійні люди, до того ж, окремі з них учасники антитерористичної операції, які не просто вболівають за правопорядок у рідному краї, а й докладають власних зусиль для допомоги у його забезпеченні, - розповів начальник Андрушівського відділення поліції Ігор Власюк.


Також він повідомив, що на охорону публічного порядку у місті щодня виходять патрулі у складі поліцейського і двох представників від громадського формування. Зокрема, у вечірній і нічний час спільні наряди стежать за порядком поблизу розважальних закладів.


У ході нещодавнього такого патрулювання на одній з вулиць було помічено молодика, поведінка якого видавалася дивною. Як з’ясувалося під час спілкування правоохоронців з ним, на те у 23-річного місцевого жителя були підстави. Під час поверхневого огляду у нього було виявлено поліетиленовий пакет із сухою подрібненою масою, зовні схожою на коноплю. Молодий чоловік зізнався, що зберігав зілля для власного вжитку.


За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої вилучили виявлене та направили на експертне дослідження. Водночас відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. Усі обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження.

А в одному із сіл Андрушівщини поліцейським спільно з громадською вартою довелося утихомирювати селянина, який своєю неадекватною поведінкою навів страху на місцевих жителів.


Про чоловіка, який із гострим предметом носився селом і навколо сільради, до поліції повідомив сільський голова. Заручившись підтримкою представників громадського формування, на місце події прибув дільничний офіцер місцевої поліції. На той момент чоловік забарикадувався у своїй оселі, залишивши на морозі свою сім’ю. Як з’ясувалося, він страждає на психічні розлади і перебуває на спецобліку. Умовляннями правоохоронцям удалося виманити чоловіка з будинку і передати медикам для подальшого лікування.

Вчора

Сторінки:
Нагору