КВІ
Вівторок
30
00:26

​На Київщині виявлено жителів Житомирщини, які займались незаконним рибальством в зоні відчуження

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника виявили двох осіб, які здійснювали незаконний вилов риби. Проводились заходи на Київщині спільно з представниками відділу охорони природного заповідника "Древлянський".

Правопорушниками виявились місцеві жителі Народицької територіальної громади Житомирщини, які на гумовому човні в порушення чинного законодавства займались виловом водних живих ресурсів за допомогою зяберних сіток в гирлі річки Уж. На час виявлення зловмисники вже встигли наловити риби та завдати збитку державі на суму близько 30 тис. гривень.


На місце події було викликано представників Нацполіції. На правопорушників складено процесуальні документи за порушення ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Також прикордонники правоохоронцям направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.249 ККУ "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом". Заборонені знаряддя лову риби, а саме зяберні сітки загальною довжиною 400 метрів та незаконний улов вилучено та направлено на відповідні перевірки.

Вчора

Сторінки:
Нагору