КВІ
Вівторок
30
01:29

​На Коростенщині чоловік незаконно наловив риби на понад 26 тис грн

10 квітня 2024 року у Коростенському районі (с.Рудня Калинівська) зафіксовано факт вилову риби у р.Кам’янка забороненими для любительського рибальства знаряддями лову (сітками риболовними). Серед незаконної здобичі рибалки – щука, окунь, краснопірка, лин, карась золотий (червонокнижний).

Факт порушення вимог природоохоронного законодавства виявлено представниками природного заповідника «Древлянський» разом з прикордонниками та зафіксовано державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища.


Спеціалісти Інспекції на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції для фіксації правопорушення. Правоохоронці провели вилучення знаряддя лову та плавзасобу, який було доставлено до Відділення поліції №1 (м. Малин).


На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 85 (ч.4) КУпАП.


Інспекцією проведено розрахунок шкоди, заподіяної рибному господарству, її розмір склав 26 204 грн. Оскільки після проведеного розрахунку встановлено наявність ознак істотної шкоди (вилов риби в період нересту, нечисленних її видів або тих, у відтворення яких є труднощі), Інспекція скерувала матеріали про адміністративне правопорушення до судових органів для закриття провадження у зв’язку з тим, що в діях порушника вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.249 ККУ.


Також під час рейдових заходів представниками Інспекції було виявлено ще одного громадянина, який допустив грубе порушення Правил рибальства – за допомогою риболовних ліскових сіток на території Новоборівської ТГ, на річці Ірша, в районі с. Старий Бобрик, здійснив незаконний вилов водних біоресурсів під час нерестової заборони.


Матеріали за вказаним фактом також скеровано до судових органів.


Також під час рейдових заходів з водного середовища інспекторами було вилучено 5 риболовних ліскових сіток загальною довжиною 150 метрів.


Нагадуємо, з 1 квітня для створення сприятливих умов проходження нересту розпочинається нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів.


Інспекція звертається до любителів і професіоналів рибної ловлі: будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!


Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо повідомляти на телефонну «гарячу лінію»:


- 068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область)

- 098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область)

Вчора

Сторінки:
Нагору