КВІ
Вівторок
30
02:16

​На Житомирщині правоохоронці затримали двох наркозакладчиків

Удень 9 квітня поліцейські, проводячи профілактичне відпрацювання у Малинській громаді, помітили у лісовому масиві двох підозрілих молодиків. Як було встановлено, жителі Київщини збиралися поширити наркотичні засоби, зробивши так звані закладки.

У двох чоловіків, віком 28 та 31 років, поліцейські виявили кілька десятків згортків з порошкоподібною речовиною білого кольору, попередньо – наркотичним засобом. Тож на місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (м. Малин) Коростенського райуправління.


Молодший з чоловіків зберігав у кишені 13 «наркодоз». Він визнав, що ще понад десяток згортків викинув, сподіваючись, що таким чином уникне покарання. Другий чоловік мав при собі 25 пакуночків. Крім того, він вказав, де встиг заховати ще стільки ж таких згортків. Попередньо, все це мало опинитися у «закладках» у лісовому масиві поблизу м. Малина для подальшого збуту замовникам за допомогою месенджерів та вказанням геолокації таких сховків.


Тож поліцейські вилучили майже 80 пакунків та згортків й скерували їх на відповідні експертні дослідження. Обох чоловіків затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" КК України. 10 квітня фігурантам повідомили про підозри у вчиненні зазначеного злочину.


Відповідно чинного законодавства чоловіка може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору