КВІ
Вівторок
30
02:09

​На Житомирщині прокуратура повернула до державної власності лісогосподарські землі вартістю 111 млн грн

За позовом Коростенської окружної прокуратури на користь держави в особі Житомирської військової обласної адміністрації витребувано понад 20 га землі лісогосподарського призначення.

Свого часу, під час інвентаризації, землю неправомірно віднесено до категорії сільськогосподарського призначення та передано до комунальної власності Лугинської селищної ради.


Згодом, у червні 2021 року, зазначену площу через аукціон передано в оренду приватному товариству строком на сім років. Аграрій планував обробляти її та вирощувати сільгосппродукцію.


Однак прокурори встановили, що спірні ділянки розташовані у межах Красноставського лісництва. На них ростуть лісові насадження віком до 60 років. А земля насправді має лісогосподарське призначення та перебуває у постійному користуванні ДП «Лугинське лісове господарство».


Після встановлення таких обставин, у 2023 році, договори оренди достроково припинено.


Проте значний масив лісогосподарських земель вартістю 111 млн грн (вартість визначена за інформацією Фонду державного майна України) перебував під загрозою нецільового використання. Це могло призвести до незаконних порубок лісу та спричиненні державі і довкіллю шкоди.


З огляду на це, Коростенська окружна прокуратура звернулася з позовом про повернення земель лісогосподарського призначення законному володільцю – державі в особі Житомирської військової обласної адміністрації. Господарський суд Житомирської області визнав вимоги обґрунтованими.

Вчора

Сторінки:
Нагору