КВІ
П'ятниця
26
13:44

​На Житомирщині рятувальники надають поради селянам щодо підготовки помешкань до опалювального сезону

21 вересня рятувальники Овруччини спільно зі співробітниками Національної поліції, представниками Служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг Овруцької міської ради провели обстеження ряду сімей Великофоснянського та Раківщинського старостинських округів, котрі опинилися в складних життєвих умовах. 

Саме такі обстеження надають можливість фахівцям Служби порятунку оцінити стан дотримання пожежної безпеки в оселях вищезазначених родин перед початком опалювального сезону. На превеликий жаль, у кожному із відвіданих помешкань виявлено значну кількість порушень правил пожежної безпеки, які можуть призвести до біди. Зокрема, це і паління у помешканнях з розкиданими по підлозі недопалками, і користування пошкодженими розетками та потреба у приведенні до безпечного стану пічного опалення. У ході спільної роботи власникам господарств було надано рекомендації щодо усунення таких порушень.


Зокрема, фахівці порадили своєчасно перевіряти стан печей, не допускати їх перенагрівання. А також зауважили, щоб господарі подбали, аби в стінках печей і димарів не було тріщин та про захист підлоги перед топковим отвором печей металевим листом.


Одночасно з цим інша група фахівців ДСНС провели профілактичні відпрацювання з населенням тих же округів. Основна увага була спрямована на заборону випалювання сухої рослинності, підготовку до опалювального сезону. Крім цього, надзвичайники нагадали громадянам як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.


Вчора

Сторінки:
Нагору