КВІ
Вівторок
30
01:46

​На Житомирщині у власність громади повернуто майже 650 га землі вартістю 162 млн грн

Коростенська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення у власність Чоповицької об’єднаної територіальної громади майже 650 га землі.

Значний масив земель сільгосппризначення, що у Коростенському районі, незаконно перебував у власності приватно-орендного сільгосппідприємства.


Таке право відповідач неправомірно зареєстрував у березні 2021 року. Він безпідставно видав себе за правонаступника ліквідованого ще понад двадцять років тому колективного сільськогосподарського підприємства. Тоді, у 2000-х роках, частину землі розформованого КСП було розподілено між громадянами-власниками земельних паїв, а решту передано до земель запасу сільської ради.


Прокурори викрили незаконність набуття товариством права власності на 46 земельних ділянок та заявили позов про передачу угідь у власність громади. Суд визнав вимоги прокуратури обґрунтованими.


Відповідач оскаржував рішення судів різних інстанцій на користь громади. Справа дійшла і до Верховного Суду, який також підтвердив законність вимог прокуратури.


Наразі, завдяки зусиллям окружної прокуратури, рішення суду виконано. У власність Чоповицької ОТГ реально передано 46 земельних ділянок сільгосппризначення вартістю 162 млн грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору