ТРА
П'ятниця
3
21:30

​На Житомирщині за рішенням суду мають конфіскувати землю у громадянина Росії

На Житомирщині суд ухвалив рішення припинити право власності громадянина РФ на земельну ділянку, яку чоловік отримав у спадок. Землю мають конфіскувати та продати на торгах. Про це повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду.

В повідомленні йдеться, що відповідно до матеріалів справи у червні 2023 року до суду звернувся керівник Звягельської окружної прокуратури. Він подав позов в інтересах держави про припинення права власності на земельну ділянку 57-річного чоловіка, який є громадянином Російської Федерації. Право власності на земельні ділянки він набув відповідно до свідоцтва про право на спадщину за заповітом. Цільове призначення землі — ведення товарного сільськогосподарського виробництва.


"Відповідно до частини 4 статті 81 Земельного Кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Крім того, відповідач не виконав свого обов’язку здійснити відчуження земельних ділянок протягом року з дня набуття права власності", — пише пресслужба суду.


Також у дописі йдеться, що суд ухвалив припинити право власності на земельні ділянки громадянина РФ шляхом конфіскації та продажу на земельних торгах.


Як раніше писало Суспільне, прокурори судяться з росіянами та білорусами, які успадкували землі на Звягельщині, але не продали їх, як того вимагає закон. Про це в коментарі Суспільному 13 вересня 2023 року розповіла речниця Прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша. В прокуратурі підготували до суду 85 позовів, аби конфіскувати у громадян Росії та Білорусі сільськогосподарські землі, якими вони володіють на Житомирщині.


25 січня 2024 року Суспільному стало відомо, що із засновниками видобувного товариства, які є громадянами Росії, розірвали договір на оренду 5 гектарів землі з родовищем граніту у Новоборівській громаді Житомирщини. Загальна вартість цієї землі складає 115 мільйонів 700 тисяч гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору