КВІ
П'ятниця
26
14:09

​На Житомирщині жінка віддала шахраям 26,5 тис грн

Поліція Житомирщини закликає громадян не віддавати гроші шахраям, які повідомляють про ДТП з рідними

Днями жителька Чуднівщини віддала шахраєві понад 26 тисяч гривень, аби допомогти синові, який нібито потрапив в автопригоду. Поліцейські, розслідуючи подібні факти ошуканств, радять громадянам не вірити в подібні історії, а телефонувати на «102».


12 вересня до Чуднівського відділення поліції звернулась 78-річна жителька району із повідомленням про шахрайство. Пенсіонерка розповіла, що минулого дня до неї на мобільний номер зателефонував незнайомець. Чоловік повідомив про серйозну ДТП, в яку потрапив її син і тепер терміново потребує коштів на лікування. Крім того, він має відшкодувати збитки жінці, на яку нібито вчинив наїзд.


Співрозмовник зголосився швидко приїхати додому до переляканої жінки, аби передати кошти її синові. Чоловік зауважив, що потрібно близько 3 тисяч доларів США, однак, коли почув у відповідь, що такої суми немає, повідомив, що можна обійтися і меншою. У розпачі пенсіонерка зібрала та віддала всі заощадження, 26,5 тисяч гривень, незнайомцеві.


І тільки за кілька годин, зв’язавшись із сином, з’ясувала, що її ошукали.


Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Вчора

Сторінки:
Нагору