КВІ
Понеділок
29
05:35

​Опалювальний сезон: 22 багатоквартирних будинки у Житомирі ще не підключили до теплопостачання

У 933 багатоквартирних будинках Житомира, які опалюються централізовано, вже підключили теплопостачання. Одну з квартальних котелень запустили 24 жовтня об 11 годині, що дозволило подати опалення у три багатоповерхівки в мікрорайоні Крошня. Про це Суспільному розповів головний інженер "Житомиртеплокомуненерго" Руслан Погребняк.

За його словами, в обласному центрі 50 котелень працюють на опалення.


"У зв'язку з тим, що були проблеми з електричною енергією, з напругою, то не запускалося насосне обладнання, – каже Руслан Погребняк. – Так як навантаження найбільше йде на насосне обладнання, ми не могли запустити в роботу насос. Його автоматика вибивала. Сьогодні (24 жовтня – ред.) ситуація стабілізувалася в місті і ми змогли запустити його. У нас взагалі 955 будинків, які опалюються централізовано. З них на даний момент не опалюється лише 22 будинки, якими ми нині займаємося".


"Всі роботи ведуться. І я думаю, що впродовж доби-двох ми зможемо запустити опалення в усі будинки", – додав директор "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин.


Нагадаємо, опалювальний сезон у Житомирі розпочався 20 жовтня.


"Для нас дуже важливо було надати людям опалення, бо ми розуміємо, що при зниженні температури ми не зможемо економити електроенергію, бо сім'ї, в яких є діти або хворі люди, все одно будуть включати обігрівачі. Нам потрібно було якнайшвидше запустити опалення, щоб прогріти квартири і тим самим зменшити використання електричної енергії на обігрів приміщень", – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору