ТРА
Субота
4
02:42

​Перший віцеспікер Парламенту Корнієнко відвідав Житомирщину

Із робочим візитом регіон відвідав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

«Мій робочий візит до Житомирщини зосереджений на трьох напрямах — освітня, соціальна та безпекова сфери. Це важливі складові розвитку для нашої держави зараз, особливо в контексті євроінтеграції. Кожен із них безпосередньо про вступ України в ЄС», — зазначив Олександр Корнієнко.


Разом із народними депутатами України Арсенієм Пушкаренком, Тетяною Цибою та Ганною Лічман Перший віцеспікер Парламенту відвідав геріатричний пансіонат у селі Іванівка, де з нагоди Дня соціального працівника було нагороджено соціальних працівників зі всієї області.




«Це люди, які щодня опікуються тими категоріями громадян, які потребують додаткової уваги та підтримки. Подякували соцпрацівникам, для яких допомога іншим — це не просто робота, а справжнє покликання. Ознайомилися з діяльністю пансіонату та відзначили гідні умови перебування підопічних. Звичайно, дуже важливо, що такі заклади існують на Житомирщині», — зазначив Арсеній Пушкаренко.


Також парламентарі відвідали одну з новостворених аварійно-рятувальних частин із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Тут вони зустрілися з рятувальниками, вручили відзнаки та годинники, передали на потреби частини генератор. Крім того, мали змогу ознайомитися з умовами праці рятувальників, побачити нову техніку, зокрема й передану Естонією. Гості наголосили, що для кожного українця праця рятувальників — це героїчний подвиг, а для них самих — щоденна робота.



«Дуже приємно, що сьогодні держава піклується про наших рятувальників: зростає матеріальне забезпечення служби та заробітна плата, покращуються умови праці, надається сучасна техніка. Рятувальна служба трансформується та стає сучасною», — каже нардеп Арсеній Пушкаренко.


У рамках візиту народні обранці відвідали і ДУ «Житомирська політехніка», де ознайомилися з інтелектуально-технологічним потенціалом університету. Окремо звернули увагу на Центр ветеранського розвитку, відкритий улітку цього року, а також на те, що університет, починаючи з 2015-2016 року, робить для наших ветеранів. Зокрема, за цей період уже близько 1000 наших Захисників і Захисниць пройшли тут перекваліфікацію та навчання.


Наприкінці візиту Перший заступник Голови Верховної Ради взяв участь в установчому засіданні Наглядової ради Житомирської політехніки. Кожен із присутніх відзначив важливу роль сучасного університету для держави, окреслив стан реформ у вищій освіті та підтримав Стратегію політехніки на наступні роки.






Вчора

Сторінки:
Нагору