КВІ
П'ятниця
26
09:36

​Під Житомиром виявили підпільне лісопереробне підприємство

12 березня поліцейські Житомирського відділу виявили нелегальну пилораму у селі Покостівці Тетерівської громади. Власник території, де розташувалась пилорама, не зміг надати документів на такий вид діяльності. Розпочато кримінальне провадження.

На місце події прибула та працювала слідчо-оперативна група, працівники якої зафіксували усі обставини правопорушення. Зокрема, на пилорамі зберігалася немаркована деревина та сотні нарізаних дошок.


Як встановили поліцейські, земельна ділянка, де знаходиться підприємство, має інше цільове призначення та не передбачає ведення комерційної діяльності з обробки деревини. Територія належить 42-річному жителю м. Житомира.


Виявлену деревину, а це: дошка обрізна соснова - 56,13 м3, дошка необрізна соснова – понад 4 м3, 14 дубових колод та 78 колод породи сосна, а також інше майно, що може свідчити про незаконну діяльність пилорами, правоохоронці вилучили до з’ясування обставин.


Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору