КВІ
Вівторок
30
00:45

​Прокуратура через суд скасувала незаконну приватизацію греблі у Ружинській громаді

За позовом Бердичівської окружної прокуратури скасовано незаконно зареєстроване право власності на гідроспоруду, розташовану на одному із ставків Ружинської територіальної громади.

Відтак греблю, яка є складовою частиною земельної ділянки водного фонду площею 6,3 га, що за межами с. Вишневе Бердичівського району, повернуть до комунальної власності громади.


Прокурори встановили, що гідроспоруду незаконно приватизував житель смт Ружин. Він у листопаді 2020 року надав державному реєстратору документи, які не підтверджують факт набуття права власності на неї.


При цьому проігноровано вимоги законодавства про заборону передачі у приватну власність об’єктів комунальної власності, які є частиною земельної ділянки водного фонду. У даному випадку – це споруджена на водоймі гребля вартістю понад 1 млн грн.


Згодом відповідач, аргументуючи тим, що має право власності на гідроспоруду, на позаконкурсних умовах уклав договір оренди усієї земельної ділянки. Це позбавило Ружинську селищну раду можливості передати в користування земельну ділянку водного фонду на вигідніших умовах.

Вчора

Сторінки:
Нагору