КВІ
Вівторок
30
01:01

​Прокуратура Житомирщини в апеляції домоглася застави на суму понад 908 тис грн адвокату, підозрюваному у шахрайстві

Прокурор Коростенської окружної прокуратури обґрунтовано довів в апеляційній інстанції необхідність застосування запобіжного заходу у виді значної суми застави адвокату, підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробці документів, зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

За результатом розгляду апеляційної скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції 09.04.2024 Житомирський апеляційний суд ухвалив застосувати до особи заставу на суму 908 400 грн. Також на підозрюваного покладено обов’язки з’являтися до слідчого, прокурора та суду за викликом, не покидати місце проживання без дозволу, а в разі його зміни – повідомляти правоохоронні органи.


Також скасовано рішення Малинського районного суду про відмову окружній прокуратурі у задоволенні клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.


Нагадаємо, адвоката з м. Рівне підозрюють у шахрайській схемі заволодіння правом користування землею вартістю понад 12 млн грн. Унаслідок цього Малинська територіальна громада та майже 50 спадкоємців позбулися права законного користування належними їм земельними ділянками.


Він у 2021 році придбав корпоративні права приватного підприємства і призначив себе директором. А потім, від імені колишнього директора підприємства, виготовив та уклав договори оренди на 170 земельних ділянок площею 315 га.


Договори датував давно минулими роками та підробив підписи власників земельних ділянок, частина з яких на той час вже померла. Шляхом подальших протиправних дій зареєстрував за підприємством право оренди землі, яку передав в суборенду для одержання прибутку.

На майно фігуранта - автомобіль, банківський рахунок та корпоративні права підприємства накладено арешт. Досудове розслідування проводить відділення поліції № 1 Коростенського райуправління поліції. Оперативний супровід - УСБУ в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору