КВІ
Субота
27
01:16

​Служба зайнятості працевлаштувала 40 безробітних на новостворену електростанцію в Овручі

У місті Овруч відбулось урочисте відкриття нового підприємства ТОВ «Поліська ТЕС», яке забезпечує безперебійну подачу електроенергії у період пікових навантажень. Розмір інвестицій склав понад 10 млн євро.

На важливу подію міста з’їхалися поважні гості – Шафаренко Юрій, заступник голови Держенергоефективності: Ольга Сухопара, директор з розвитку Української асоціації відновлювальної енергетики; Іван Надєїн, засновник групи компанії Укртепло; Іван Коруд, міський голова та Сергій Закусило, директор Овруцької районної філії обласного центру зайнятості.


Також запросили представників асоціації об’єднаннях територіальних громад Житомирської області ознайомитися з перевагами біоенергетичних проєктів, які дозволяють генерувати енергію, активізують вітчизняне виробництво біомаси, надають робочі місця, поповнюють бюджет.


Виступаючи на святковому зібранні, Іван Надєїн визначив важливі економічні й соціальні складові у відкритті підприємства. «Головне, що з оптимізмом бачиться динаміка розвитку цього бізнесу в Україні» - підкреслив він. «Поліська ТЕС має власні плантації енергетичної верби» - зазначив начальник станції Олександр Євтушенко, де провів цікаву екскурсію для гостей заходу.


Директор філії Сергій Закусило зазначив, що за сприяння служби зайнятості підприємство було укомплектовано понад 40 вакансіями за різними спеціальностями: інженер-електрик в енергетичній сфері, начальники зміни, машиністи котлів, охоронники, електрогазозварники, електрики дільниць, слюсарі-ремонтники та багато ін. На замовлення роботодавця проходили професійне навчання (підвищення кваліфікації) дві особи. Середня заробітна плата складає від 8000 грн. Зауважив, що на постійній основі співпрацюють вісім місцевих підприємців і реалізують залишки деревини, де також створюються нові робочі місця.

Вчора

Сторінки:
Нагору