ТРА
П'ятниця
3
18:14

​Третина отримувачів ваучерів на Житомирщині обрала професію робітника фермерського господарства

З початку 2024 року Житомирська обласна служба зайнятості видала жителям області 259 ваучерів, які дають можливість сплатити за навчання у закладах освіти. З 12 професій і спеціальностей, які поки вподобали отримувачі ваучерів, лідирує робітник фермерського господарства. Перепідготовку за цією професією обрала 91 людина, причому здебільшого жінки.

Днями у Черняхові відбулось урочисте вручення свідоцтв черговій групі фермерів, які завершили 10-місячне навчання. Директор місцевої філії ТОВ «Технічний ліцей» Олександр Середюк та начальниця Черняхівського відділу Житомирської філії Житомирського ОЦЗ Олена Пашинська привітали шістьох випускників, з яких п’ять жінок та чоловік.


«Щиро захоплююсь вашими досягненнями. Своїм прикладом ви довели, що навчання після 45 років - це новий етап розвитку, можливість отримати сучасні знання та навички, практичний досвід. Впевнена, що нова професія допоможе вам реалізувати ваші мрії, а водійське посвідчення надасть нові можливості» - зазначила Олена Пашинська.


Під час зустрічі жінки поділились, що йшли навчатися, щоб отримати сучасні знання в галузі сільського господарства, які б допомагали професійно обробляти землю, вирощувати гарні врожаї домашньої городини й забезпечувати свою сім’ю та земляків якісними продуктами. А після завершення навчання вже виношують бізнес-ідеї й підприємницькі плани.


«Завдяки цій програмі, ми не тільки безкоштовно опанували цікаву й потрібну професію, але й знову відчули себе молодими студентками! Це чудово йти до своєї цілі за сприяння професіоналів-викладачів та фахівців служби зайнятості» - дякували за можливість навчатися випускниці.


Професія робітника фермерського господарства цікава тим, що дає повний комплекс знань і навичок: випускники отримують свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації за професіями водія автотранспортних засобів, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, а також знання з основ агротехніки, зоотехніки, ветеринарії, способів обробки сільськогосподарської продукції, правил техніки безпеки при роботі з сільськогосподарськими машинами та інвентарем, особливості роботи з отрутохімікатами, добривами, гербіцидами, які застосовуються у сільському господарстві.

Вчора

Сторінки:
Нагору