КВІ
Понеділок
29
00:31

​Спалах кишкової інфекції в школі: У Житомирі оприлюднили результати епідрозслідування

17 березня у Житомирі оприлюднили результати дослідження щодо причин спалаху гострої кишкової інфекції в спеціалізованій школі І-ІІІ ступеню №20 – виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм. Про це на своєму сайті повідомило управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Що відомо:

- 2 березня у Житомирі в школі №20 виник спалах гострої кишкової інфекції.

- Держпродспоживслужба та обласний лабораторний центр відібрали для лабораторних досліджень зразки харчових продуктів, питної води, взяли гігієнічні змиви з об’єктів довкілля, обстежили працівників шкільної їдальні.

- Міський департамент освіти тимчасово призупинив навчання у школі з 3 березня.


За підсумками епідрозслідування, причина спалаху – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в школі, не дотримання правил особистої гігієни працівниками їдальні та учнями, умов миття та дезінфекції столового посуду та обідніх столів.


В результаті постраждало 9 школярів. Всі хворі пройшли лікування в інфекційному відділенні Дитячої міської лікарні імені В.Й. Башека з діагнозом ротавірусний ентерит та гострий гастроентерит неуточненої етіології.


Захворювання проходило в легкому та середньому ступені важкості. Наразі всі хворі виписані додому.


За результатами лабораторних досліджень, у одного хворого виділили ротавірус, у ще одного – умовно-патогенну мікрофлору цитробактер. З об’єктів довкілля в школі виявили 50% позитивних змивів (бактерії групи кишкової палички та патогенний стафілокок) з посуду, рук та спецодягу персоналу харчоблоку.


Держпродспоживслужба області склала три протоколи про адміністративні правопорушення на винних та винесла постанови про накладення штрафів. Станом на 9 березня протиепідемічні заходи завершені, спалах інфекції ліквідовано.


Як повідомлялось раніше, у Житомирі в школі №20 спалах гострої кишкової інфекції – госпіталізували 9 учнів

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору