КВІ
П'ятниця
26
10:16

​У Лугинах дільничні офіцери звітували громаді про результати своєї роботи за рік

13 січня відбулася зустріч дільничних офіцерів Коростенського райуправління ГУНП лейтенанта поліції Івана Миколайчука та старшого лейтенанта поліції Дениса Марикіна з жителями Лугинської громади. Поліцейські звітували про забезпечення правопорядку на території обслуговування та результати своєї роботи з попередження правопорушень.

За минулий рік від жителів Лугинської громади до поліції надійшли 158 повідомлень, 21 з них кримінального характеру. Серед розкритих безпосередньо дільничними кримінальних діянь – переважно крадіжки.


Упродовж 2021 року на території громади правоохоронці виявили та припинили 243 адміністративних правопорушення. Більшість із них стосувалися антиалкогольного законодавства, порушень правил щодо карантину людей, нехтування батьками своїми обов’язками, порушень у сфері дозвільної системи та інші.


Також безпосередньо до дільничних офіцерів надійшло понад 20 повідомлень про насильство у сім’ях. Відтак, після перевірки та припинення протиправних дій поліцейські оформили та направили до суду 23 адміністративні протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Для моніторингу подальшої ситуації у родинах взяли на спеціальний облік 10 дебоширів та винесли 12 термінових заборонних приписів.


Достатньо уваги правоохоронці приділили тим сім’ям Лугинської громади, які опинились у складних життєвих обставинах. Систематичне відвідування, проведення роз’яснювальних бесід з батьками та профілактична робота з дітьми у навчальних закладах - один з пріоритетних напрямків роботи дільничних торік задля попередження негативних явищ в дитячому середовищі.


Під час звіту поліцейських присутні також обговорили наявні актуальні питання щодо боротьби із самогоноварінням. Поліцейські більш докладно ознайомили учасників наради з новим проєктом «Поліцейський офіцер громади».


- Ми працюємо для безпеки людей у громадах у тісній співпраці з ними. Тож для нас важливо донести населенню результати нашої роботи у створенні без пекового простору та вислухати і обговорити нагальні пропозиції кожного, - прокоментувала начальник відділу превенції Коростенського РУ Лариса Дмитренко.

Вчора

Сторінки:
Нагору