КВІ
Понеділок
29
22:40

​У трьох житомирських ліцеях запрацюють академії ФК "Полісся"

На базі трьох житомирських ліцеїв — №5, 14, 16 діятимуть футбольні академії, а на території поблизу цих навчальних закладів побудують футбольні поля зі штучним покриттям.

Про це під час презентації стратегії розвитку дитячого футболу у Житомирі у ліцеї №5 сказав генеральний директор ФК "Полісся" Володимир Загурський. За його словами, створюватимуть футбольні академії, в яких навчатимуть азам у цьому виді спорту, та будуватимуть спортивні поля у ліцеях міста за гроші ФК "Полісся". А за рахунок міського бюджету зроблять огорожу, облаштують бігові доріжки та навколишню територію.


"Метою стратегії розвитку дитячого футболу — зробити цей вид спорту більш масовим і доступним для дітей. За гроші інвестора платитимуть заробітну плату вчителям, закуповуватимуть спортивний інвентар та проводитимуть турніри", — сказав Володимир Загурський.


При виборі пріоритетності у будівництві спортивних майданчиків, зі слів керівника ФК "Полісся", враховували густоту населення мікрорайонів та відстань до центрального офісу Академії футбольного клубу.


"Ми починаємо з наймолодших жителів міста — вихованців ДЮСШ. Сьогодні наша Академія, наша дитячо-юнацька спортивна школа динамічно розвивається. Постійно в ній навчаються майже 700 дітей. Але ми розуміємо, що Житомир поділений на певну кількість районів. Приблизно їх 5. Багатьом дітям з певних причин важко добиратися до спортивної бази. Наше завдання — знайти таланти серед дітей і допомогти їм у подальшому стати зірками. Ми радо долучилися до фінансування цього проєкту. Й далі намагатимемося розвивати цю мережу, щоб довести їх до 4-5 футбольних полів. Тож, думаю, охопимо все місто футбольними майданчиками", — розповів генеральний директор ФК "Полісся".


За словами вчителя фізкультури ліцею №5 Андрія Загоруйка, у цьому навчальному закладі працює 4 вчителі фізкультури, з яких троє — у минулому професійні футболісти. Каже, серед дітей зростає інтерес до занять футболом.


"На базі ліцею займаються футболом близько 400 дітей. Це і дівчата, і хлопці. Різні вікові групи. Це дуже гарна ініціатива, якщо нам побудують такий сучасний стадіон, який дасть можливість на гарному рівні готувати майбутнє наше покоління", — сказав вчитель фізкультури ліцею №5.


Кіріл Міщук розповів, що тренується на спортивній базі ФК "Бульвар" і в подальшому хоче стати професійним футболістом.


"Я би хотів грати у ФК "Полісся". У мене є футбольний кумир. Це Кіліан Мбаппе", — розповів Кіріл Міщук.


Інший вихованець цього ж спортивного клубу Денис Тищенко сказав, що на футбол його вперше привів тато, коли йому було чотири роки. І відтоді він займається цим видом спорту.

Сторінки:
Нагору